Îţi doresc tot binele din lume. Îţi doresc să iubeşti o femeie atât cât te-am iubit eu pe tine şi să îşi bată joc de iubirea ta la fel cum ţi-ai bătut şi tu joc de iubirea mea.

Cred că de fapt îţi doresc ce meriţi să primeşti de la viaţă, de la oameni, de la iubire chiar. Vreau să vezi şi tu cum e, măcar o zi. Nu îmi doresc să treci prin tot ce am trecut eu, nu îmi doresc să îmi plângi de milă sau să mă compătimeşti pentru tot ce mi-ai făcut. Nu-mi doresc să îţi pară rău, doar să vezi cum e, atât… Să vezi cum doare, cum arde, cum nu te lasă să trăieşti întregul amalgam de gânduri, sentimente, dorinţe nestrigate, şi chimări sugrumate.

Îţi doresc să iubeşti o femeie atât cât te-am iubit eu pe tine… Şi cât te-am mai iubit. Mi-ar fi plăcut să observi mai cu atenţie tot ce făceam pentru tine, pentru noi. Mi-ar fi plăcut să văd că înseamnă ceva acele dovezi pe care n-am întârziat niciodată să ţi le ofer, deşi dacă mă gândesc bine, nu cred că mi le-ai cerut vreodată. Şi dacă nu le-ai cerut, le-ai vrut oare vreodată? Vreau s-o iubeşti tot timpul, în fiecare clipă, s-o inspiri şi să nu mai vrei să o expiri cu preţul vieţii. N-am să fiu geloasă, promit. Îmi promit mie. Dar îmi mai doresc să-şi bată joc de iubirea ta la fel cum ţi-ai bătut tu joc de iubirea mea. Vreau să te facă să înţelegi că nu e de ajuns să fii tu cel care iubeşte şi că nu există cale să schimbi un om, că nu poţi face pe nimeni să te privească altfel sau să se îndrăgostească dacă nu e pregătit, dacă nu vrea, nu poate sau… Nu ştiu… Dacă nu te… iubeşte.

Sunt un om rău dacă vreau să treci şi tu prin tot ce-am trecut eu din cauza ta? Cred că da… sau nu ştiu. Nu mi-aş dori să mă judece cineva. Cine are dreptul să judece nu o face acum. Într-un final oricum aş vrea să te lecuieşti de ea la fel cum m-am lecuit eu de tine pentru că nimeni nu merită atât de multă durere într-un suflet plăpând. Îţi doresc tot binele din lume, dar sper să-l găseşti după tot ce vei trăi atâtea câte am pătimit eu din cauza ta! Ştiu că atunci, cu lecţiile învăţate, vei iubi mai mult, mai bine, mai frumos.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s