Nu se pleacă când se iubește. Nu se ignoră când îți pasă. Nu se tace când ții la cineva. Vezi bine, dragostea e reciprocă în orice formă a ei și tot dragostea îți dictează dacă să fii lângă cineva sau nu. Să speli tacâmurile în bucătărie după cină, să faci un masaj, să menții o discuție, să fii acolo atunci când trebuie, să dorești fericire e mai frumos și mai vizibil decât pur și simplu să iubești. Sau, asta și e dovada în timp a dragostei, când pentru omul drag ai face mai mult, mai bun. Când toatea astea lipsesc, ba și mai mult, când apare indiferența în felul ei casnic, de privești televizorul în loc să asculți, atunci nu trebuie să te bucuri. Cel mai probabil acel om nu te mai iubește.

Cu toată bogăția ei teoretică, dragostea cere dovezi. Ești naiv atunci când crezi că ea, femeia vieții tale, iubindu-te mult, nu ar mai putea fi geloasă. Îndiferent cum nu s-ar manifesta gelozia asta. Și ești naiv dacă consideri indiferența o demonstrație de liniște. Ea nu va tace dacă îi va păsa de tine dar cel mai mult de ea alături de tine. Fie acum, fie în viitor. Ea nu va înceta să întrebe, dacă o va interesa, dacă va bănui, dacă va ține la tine. Femeia niciodată nu tace, atunci când îi pasă. Da, uneori plânge singură în camera ei sau pe umărul unei prietene, dar nu de dragoste, ci de neputință. O femeie se va retrage din a se implica doar într-un singur, dar singur caz: când nu va mai iubi.

Bărbații probabil vor trăi un sentiment de satisfacție când vor vedea că ea nu îi mai cicălește, că nu se interesează la fel ca altădată de ce mai face el, de cum îi merge la job și dacă mai e certat cu prietenul cel mai bun. Se vor gândi că în sfârșit ea a înțeles că pe ei îi deranjează asta. Își vor trăi împlinirea de moment, fără a ști că probabil e ultima împlinire și fără a se gândi la fericirea de lungă durată, care altfel decât în doi nu poate fi trăită. Fără a înțelege că ea nu mai e la fel. Ea regretă, ea nu mai vrea să continue, ea suferă. Ea tace. Ea nu mai iubește. Așa că, orice bărbat, cât de indiferent și străin nu ar fi el, trebuie să nu facă o femeie indiferentă. Pentru că asta pune capac la orice, chiar și la dragoste. Iubiți sincer, iubiți fără împrumut și la rândul vostru arătați că vă pasă, întrebați, fiți aproape.

Da, el se bucura că ea nu mai este geloasă, nu întreabă și nici certuri nu începe. Dar el nu înțelegea că ea nu îl mai iubește.

Reclame

Un gând despre „

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s